Ett femitotal musikintresserade samlades på Lärkkulla Masterclass lördagen den 12 mars för att ta del av evenemanget som ordnades andra året i rad. Masterclassens uppgift är att fungera som ett informativt och inspirerande forum för personer som har ett intresse för musikbranschen.

Under dagen fick deltagarna ta del av olika paneldiskussioner som handlade om hur det är att jobba inom musikbranschen. Bland annat diskuterade Kristian Westerling och Johan Lindroos hur man får sin musik hörd, medan Jannike, Frida Andersson och Fredrik Furu talade om att satsa på karriärer utomlands. Jannike, Fredrik Furu och Ronya diskuterade också artistens vardag och vad arbetet innebär i praktiken. Dagen avslutades med en inspirationsworkshop under ledning av Vicky Österberg, som också agerade programledare under dagen.

 

-Väldigt lärorikt evenemang! Jag fick svar på flera frågor angående musikbranschen i Finland och utomlands, sade Elias Losinskij-Kovanko som var en av deltagarna.

-Stämningen var på topp och som artist var det väldigt skönt att diskutera branschen med andra artister och musiker. Alla sitter vi ju i samma tuffa båt! Det var väldigt bra för deltagarna att få höra lite av båda sidorna - höjdpunkterna i karriären, det vill säga det "glammiga" samt bakslagen, och hur mycket det verkligen krävs av en som artist. Jag blev själv inspirerad att jobba ännu hårdare för min karriär, kommenterade Jannike. Hon tillade också att dessa evenemang är viktiga framför allt för dem som inte har ett hum om var han/hon skall börja med att ta tag i sina drömmar men även för dem som vill ha en insyn i branschen.

 

Evenemanget ordnades i samarbete med Rock Donna och Musik & Talang.

Mer bilder från evenemanget hittar du här!

 

Text: Miira Holländer
Foto: Chris Senn